Menu On-line kupovina Naslovna Radnja Svet kristala Katalog
Katalog proizvoda
Čakra čajevi
Kundalini - Čakra kojoj odgovara: Korenska čakra (I)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje rektuma, anusa, uretera, ekskrecije (oslobađanje ranije svarenog materijala), proizvodnje semena i jajnih ćelija (polnih žlezda), lučenja adrenalina i srodnih jedinjenja u nadbubrežnim žlezdama. Otvorena korenska čakra na svom vibracijskom nivou razvija instikt za opstankom i sigurnošću, omogućava da u sebi prepoznate šta je vaša prava potreba u životu i privučete takve životne situacije, uz pomoć kojih biste u sebi i oko sebe pronašli dovoljno snage i izvora da ih ostvarite. Razvija vam instikt za realnošću, gde sa obe noge stojite na zemlji, otklanja vaše strahove i blokade vezane za zadržavanje starih misli i starih problema. Korenska čakra jača, oslobađa i kanališe vaše umetničko stvaralaštvo i kreativno izražavanje (pisanje, slikanje, vajarstvo, muzika, film, nove misli, ideje, pronalasci). U ovoj čakri leži Kundalini energija, jaka stvaralačka sila koja pomaže skladnom radu svih čakri, oslobađanju od stresa i podizanju svesti na više spiritualne nivoe. "KUNDALINI" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Korenskoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1981 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1981
Ekstaza - Čakra kojoj odgovara: Sakralna čakra (II)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje reproduktivnih organa i urogenitalnog trakta (polni organi, prostata, bešika, tanko i debelo crevo, slepo crevo), i sa lumbosakralnim i krsnim pršljenovima. Ova čakra snabdeva energijom Lejdigove ćelije koje unutar testisa i jajnika proizvode estrogen i testosteron, od čega zavise libido i seksualni nagon muškarca i žene. Otvorena sakralna čakra na svom vibracijskom nivou budi vaš emotivni život, seksualnost, jača strast, doprinosi da se osećate privlačnim i sposobnim da privučete ono što želite vezano za čulna zadovoljstva. Energije ove čakre unose u vaš život više oduševljenja i radosti, jačaju samosvest da ste, u skladu sa kosmičkim zakonima, u stanju da privučete sve što poželite, ako su vaše misli fokusirane i pozitivne. "EKSTAZA" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Sakralnojoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1982 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1982
Put moći - Čakra kojoj odgovara: Solarni pleksus (III)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje organa za varenje i čišćenje organizma, i ukupni digestivni trakt (želudac, pankreas, jetra, žučna kesa, slezina, dvanaestopalačno crevo, nadbubrežne žlezde), kao i krsni pršljen. Obezbeđuje dugovečnost i vitalnost telu. Otvorena čakra solarnog pleksusa na svom vibracijskom nivou razvija principe, etiku i uverenja koja zastupate, jača samouverenost, samokontrolu i vašu komunikativnost. Ona je sedište snage vaše volje, sprečava da ulazite u konflikte, omogućava da ispravno procenite šta je za vas dobro a šta ne, i da postanete svesni sopstvene moći u odnosu na samog sebe i spoljašnje odnose, budete odlučni i čvrsto stojite iza svojih stavova. "PUT MOĆI" čajna mešavina po svom sastavu odgovara čakri Solarni pleksus, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1983 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1983
Ljubav i romantičnost - Čakra kojoj odgovara: Srčana čakra (IV)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje srca, krvotoka, grudi, pluća, cirkulacije i žlezde timus. Ova čakra preko timusa kontroliše čitav limfni sistem, a odgovorna je i za razne bolesti (imunitet, kancer, leukemija, AIDS, astma, reumatoidni artritis, spontani pobačaj, dečji dijabetes, herpes, poremećaj u radu jajnika, infektivne bolesti, i autoimune bolesti-lupus, multipla skleroza, Hašimotov tireoiditis i dr.). Otvorena srčana čakra na svom vibracijskom nivou omogućava da otkrijete i izrazite ljubav na raznim nivoima, bilo da je dajete ili primate, da otklonite tugu, patnju, depresiju, melanholiju i usamljenost. "LJUBAV I ROMANTIČNOST" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Srčanoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1984 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1984
Inspiracija - Čakra kojoj odgovara: Grlena čakra (V)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje žlezda i organa u predelu vrata, kao što su tiroidna i paratiroidna žlezda, usta, uši, sluh, grlo, glasne žice, traheje, otežani govor, parasimpatički nervni sistem (inervira srce, pluća i abdominalne organe), reguliše metabolizam kalcijuma u koštanim ćelijama i funkcionisanje celog skeletnog sistema. Otvorena grlena čakra na svom vibracijskom nivou budi vašu kreativnost, dovodi do stvaranja uvek novih ideja, uvida u onostrano, jača hrabrost, jača sposobnost da prodrete u srž svakog problema i pronađete rešenje, otklanja tremu i paniku. "INSPIRACIJA" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Grlenoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1985 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1985
Intuicija - Čakra kojoj odgovara: Čeona čakra, "Treće oko" (VI)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje hipofize, epifize, kičmene moždine, kao i sa očima, ušima, nosom, sinusima i kontroliše rad autonomnog nervnog sistema. Otvorena čeona čakra na svom vibracijskom nivou je glavni parapsihološki centar, zadužena za razvoj imaginacije, inspiracije, intuicije, dara za proročko i vidovitost. "INTUICIJA" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Čeonoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1986 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1986
Kamen mudrosti - Čakra kojoj odgovara: Krunska čakra (VII)
Na fizičkom nivou ova čakra je povezana i odgovorna za ispravno funkcionisanje cerebralnog korteksa i celog nervnog sistema. Usaglašava funkcionisanje leve i desne hemisfere mozga, kontroliše rad epifize. Otvorena krunska čakra na svom vibracijskom nivou vodi vas u spiritualnu potragu za smislom života, omogućava vam da dospete u najviša stanja svesti kroz meditaciju i kroz proces aktivnog spiritualnog traženja, da spoznate večnost, i ostvarite direktnu vezu bez posrednika, sa duhovnim svetovima i božanskim. Energije krunske čakre vas oslobađaju svih uslovljavanja, ograničenja, restrikcija i nametnutih strahova. Životvorne energije dospevaju u naše telo u snopu koji ulazi upravo kroz ovu čakru na temenu glave. "KAMEN MUDROSTI" čajna mešavina po svom sastavu odgovara Krunskoj čakri, obezbeđuje njeno optimalno energetsko funkcionisanje, a samim tim zdravlje organa i fizioloških sistema koje ta čakra kontroliše.
Kataloški broj: 1987 Kataloški broj Čistač kat. br. Punjač kat. br.
1987

NAPOMENA: Preporuka kod izbora čajeva i kristala je urađena prema tradicionalnom kristaloterapeutskom učenju, fitoterapiji i holističkoj medicini i ne isključuje vaš odlazak kod lekara konvencionalne medicine.

Beograd, Svetog Save 1-9 B/503 T/F: +381 11 23 21 703 svetkristala@gmail.com www.svetkristala.co.rs Mat. br.: 20363428 PIB: 105372943 PBB: 255-3878-75